Nejen, že lidé, kteří konzumují přemíru cukru a sacharidů přibírají, zároveň jsou více ohroženi na zdraví. Kromě cukrovky se u spousty vyskytuje vysoký cholesterol, který je časovaná bomba. Snažíme se jíst zdravě nejen kvůli postavě snů ale zejména kvůli našemu zdraví, na které se všichni spoléháme. Není zcela nezbytné odříci cukr za každou cenu. Určitá hladina cukru je třeba například pro dobré soustředění. Nasaďme nízkosacharidovou dietu a nahraďme potraviny, které nám spíše škodí.Hnědý a bílý cukr

Zelenina

Přísun zeleniny je velmi zásadní. Obsahuje spoustu potřebných vitamínů. Ale i zelenina obsahuje množství cukrů. Vyhněte se například časté konzumaci mrkve, hrášku, tuřínu či pórků. Dopřát si místo nich můžeme saláty, zelí, cukety, okurky, rajčata nebo papriky.

Maso

Na řízek v trojobalu můžeme okamžitě zapomenout. Zato maso červené nebo bílé, a dokonce i vepřové si klidně dopřát lze. Pozor si dejte na uzeniny. Kvalitní slanina či šunka ničemu nevadí, ale párkům, tlačenkám, klobásám či paštikám je lepší se obloukem vyhnout.

Tuky

Přísun zdravých tuků je při nízkosacharidové dietě velice důležitý. Jsou bohaté na řadu vitamínů, jako je například vitamín A, D nebo E. Sáhněte tedy po kvalitním másle nebo sádle, za studena lisované rostlinné oleje jako je například olivový nebo dýňový. Potraviny bohaté na zdravé tuky je smetana, avokádo, semínka, oříšky nebo olivy. Vhodným začleněním těchto potravin je například přidání oříšků do salátů nebo máslo do polévky.Sklenka vody a rajče

Mléčné výrobky

Namísto tavených sýrů a pomazánkového másla si dejte kvalitní zrající sýr, tvrdý čerstvý sýr nebo neochucený kefír. Vyhnout se je třeba zejména nízkotučným výrobkům, které jsou bohaté na škrob a zdraví nijak nepřispívají. Vsaďte na přírodní a neochucené jogurty, acidofilní mléka nebo tvarohy. Doma si je pak můžete podle chuti doplnit oříšky nebo semínky, popřípadě ovocem.